Η "ορμόνη της αγάπης" στο θηλασμό


Θηλάζετε, έχετε ανάγκη από ύπνο, τρέχετε για το μωρό και για τους άλλους, εντούτοις υπάρχουν στιγμές που κι εσείς αναρωτιέστε που βρίσκετε όλη αυτή την ενέργεια;

Το ότι τα καταφέρνετε τόσο καλά έχει να κάνει με την έκκριση μιας ορμόνης στον οργανισμό που λέγεται: ωκυτοκίνη και η οποία απελευθερώνεται επίσης και κατά τη διάρκεια του τοκετού και κατά τον οργασμό!

Εκκρίνεται από τον υποθάλαμο στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αποθηκεύεται στην υπόφυση και συμβάλλει στη δημιουργία των συσπάσεων της μήτρας και  στην έκκριση του γάλακτος. 

Είναι δε γνωστή και ως "ορμόνη της αγάπης", γιατί σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η ωκυτοκίνη βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων, μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό που παρατηρείται σε μια νέα ερωτική σχέση, ενώ θεωρείται αγχολυτική!

Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα, ούτε θέλουμε να σας δώσουμε κουράγιο. Η οξυτοκίνη είναι μία ισχυρή ορμόνη που παράγεται όσο οι γυναίκες θηλάζουν και τις βοηθάει να αντεπεξέρχονται με επιτυχία στο βεβαρυμένο καθημερινό τους πρόγραμμα διατηρώντας την καλή διάθεσή τους και εδραιώνοντας δεσμούς αγάπης με το μωρό τους.